Δεν είμαι ο Σαρλί. Είμαι ο Αχμέτ.

Ahmed Merabet

Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι ο Wolinski, τα «βρώμικα» σκίτσα του οποίου διάβαζα ως φοιτητής στις σελίδες της Βαβέλ και του Παρά Πέντε, κείτεται νεκρός επειδή, θέλοντας και μη, κάποιοι τον έμπλεξαν σε ένα σκοτεινό γεωπολιτικό παιχνίδι.

Γιατί, μη γελιέστε, πέρα από την ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας, το συμβάν είναι τόσο εκμεταλλεύσιμο πολιτικά όσο και η επίθεση στους δίδυμους πύργους ή στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Μόνο που αυτή τη φορά ο τρόμος χτύπησε εκτός ΗΠΑ και αυτό αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για την υπερδύναμη να τραβήξει τους «απείθαρχους» Ευρωπαίους κάτω από την σκεπή της. Κάνοντάς μας να ξεχάσουμε σε μια στιγμή το γεγονός ότι η NSA, αποδεδειγμένα, κατασκοπεύει συστηματικά τις ηγεσίες όλων των «συμμάχων» της Αμερικής.

Ας μείνουμε έξω από αυτή τη διάσταση του θέματος, προς το παρόν. Η έκφραση αλληλεγγύης του κόσμου μετά την επίθεση ήταν σίγουρα συγκινητική, έστω κι αν δεν ήταν ειλικρινής από όλους. Για παράδειγμα, ο «προοδευτικός» πρωθυπουργός μας και το φασιστοειδές που λειτουργεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσαν να μιλήσουν για τείχη στα σύνορά μας και ανεπιθύμητους μετανάστες, την ίδια στιγμή που αν το Σαρλί Εμπντό κυκλοφορούσε στην Ελλάδα οι δυο τους θα ήταν από τους πρώτους που θα το έστελναν στην πυρά.

Και μιλούν για μετανάστες ασχέτως αν οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης ήταν Γάλλοι πολίτες. Σημασία έχει ότι ήταν Μουσουλμάνοι. Βρωμεροί βάρβαροι.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για άλλον έναν βρωμερό βάρβαρο από αυτούς, τον Αχμέτ. Ο Αχμέτ Μεραμπέ ήταν ένας αστυνομικός, Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, από αυτούς που έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης. Είχε την ατυχία να περιπολεί εκείνη την ημέρα με μια συνάδελφό του (προφανώς αντιστεκόταν καθημερινά στον πειρασμό να της φορέσει μπούργκα και να της πάρει το όπλο) κοντά στην περιοχή. Λίγο αφού έφτασε εκεί και ύστερα από σύντομο διάλογο ο επίσης βρωμερός βάρβαρος Μουσουλμάνος τρομοκράτης πυροβόλησε τον Αχμετ στο κεφάλι.

Παραδόξως, δεν αναγνώρισε τη χαρακτηριστική δυσωδία που συνοδεύει όλους αυτούς τους βάρβαρους Μουσουλμάνους. Ούτε η μελαμψή φάτσα φαίνεται να είπε κάτι στον τρομοκράτη. Απλά τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Ο Αχμέτ σκοτώθηκε υπερασπίζοντας μια από τις πλέον βασικές (και δύσκολες) αρχές της Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται στο περίφημο γνωμικό που δεν είπε ποτέ ο Βολταίρος: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Η ζωή έχει έναν εξαιρετικό τρόπο να μας καταστρέφει, έτσι απλά, τα ιδεολογικά πυργάκια που χτίζουμε τόσο σχολαστικά στην άμμο του μυαλού μας. Να σβήνει τις νοητές γραμμές που βάζουμε και χωρίζουμε τι είναι «αποδεκτό» και τι όχι. Τι είναι «σωστό» και τι «λάθος». Ποιος είναι ο «καλός» Χριστιανός και ποιος ο «κακός» Μουσουλμάνος. Ή ακόμα και ποιος είναι ο «προοδευτικός» άθεος και ο «σκοταδιστής» θρησκευόμενος.

Η ρητορική του τρόμου έχει ξεκινήσει ήδη και τα ΜΜΕ έχουν ανέβει όλα πάνω στη μπουλντόζα που θέλει να ισοπεδώσει κάθε διαφορετική φωνή. Τι κι αν ισλαμικές θρησκευτικές ενώσεις έχουν καταδικάσει την επίθεση; Αφού ξέρουμε ότι το Ισλάμ καλεί τους πιστούς να σφαγιάσουν όλους τους άπιστους στο όνομα  του Αλλάχ.

Το περίεργο είναι ότι οι Μουσουλμάνοι πιστοί δεν έχουν πάρει ακόμα τα μαχαίρια και τα Καλάσνικοφ για να μας καθαρίσουν όλους. Θα πίστευε κανείς ότι με 1,5 δις από δαύτους θα είχε ξεκινήσει ήδη ο Γ’ Παγκόσμιος.

Από την άλλη, αν οι Χριστιανοί είχαν εφαρμόσει το «αγαπάτε αλλήλους» και το «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην», ο κόσμος θα ήταν εντελώς διαφορετικός σήμερα. Κι όμως. Οι Χριστιανοί, από τη στιγμή που σταμάτησαν οι διωγμοί τους, ξεκίνησαν μια αλυσίδα βαρβαροτήτων στο όνομα του Θεού της Αγάπης, που ξεπερνά οποιονδήποτε ιερό πόλεμο των Μουσουλμάνων: από Σταυροφορίες και γενοκτονίες, μέχρι τη συστηματική υποδούλωση «ειδωλολατρών», την εκκαθάριση αιρετικών και, φυσικά, την Ιερά Εξέταση. Όλα στο όνομα του Χριστού.

Αυτά, θα μου πείτε, ανήκουν στο παρελθόν. Κι όμως. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις δηλώσεις της Σάρα Πάλιν, ισχυρής κυρίας των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, σχετικά με τον πόλεμο στο Ιρακ και το ότι αυτός ήταν θέλημα Θεού. Αμερικανοί, θα αναφωνήσετε επιτιμητικά. Μήπως, λοιπόν, σας εκφράζουν καλύτερα οι δηλώσεις Σαμαρά, που τόσο χριστιανικά θα ήθελε να κλείσει τις πόρτες σε πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία και να τους αρνηθεί ακόμα και την ιατρική περίθαλψη;

Δε μιλάμε καν για χριστιανικές αρχές πια, μιλάμε για παραβίαση ανθρωπιστικών κανόνων που ισχύουν ακόμα και για εχθρούς σε περίοδο πολέμου.

Μήπως πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι πρόσφυγες αυτοί από τη Συρία είναι το προϊόν ενός πολέμου που καλλιέργησε συστηματικά η Δύση, οπλίζοντας και εκπαιδεύοντας φανατικούς ισλαμιστές για να εκθρονίσουν το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ; Ή ότι το ISIL είναι το τραγικό αποτέλεσμα της συστηματικής αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής από τις ΗΠΑ (και από την ΕΣΣΔ παλαιότερα) με μοναδικό γνώμονα γεωπολιτικά συμφέροντα και τίποτα παραπάνω;

Όχι, αποκλείεται. Είναι απλά βρωμεροί, βάρβαροι Μουσουλμάνοι. Όπως ο Αχμέτ.

Φταίνε τελικά οι θρησκείες. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, φίλοι άθεοι και αγνωστικιστές, αλλά δε φταίνε καν αυτές. Γιατί οι άνθρωποι φανατίζονται και σκοτώνουν για το χρήμα, την εξουσία, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, την ιδεολογία, τη σημαία, ακόμα και για το κασκόλ μιας ομάδας.

Και αν με προοδευτικό φανατισμό εσείς υποστηρίζετε ότι όλοι όσοι πιστεύουν στους «φανταστικούς τους φίλους» είναι εν δυνάμει τρομοκράτες, απλά βάζετε τον εαυτό σας στην απέναντι όχθη και πυροβολείτε αδιακρίτως ανθρώπους για τις πεποιθήσεις τους. Σαν τους τρομοκράτες, αλλά χωρίς όπλα.

Οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν. Τα λόγια σε πολύ μικρότερο βαθμό, οι πεποιθήσεις στο ελάχιστο. Μπορεί να λέμε ότι είμαστε όλοι Σαρλί αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά;

Εγώ προτιμώ να δηλώσω υποστήριξη σε έναν άνθρωπο που σκοτώθηκε κάνοντας το καθήκον του, προστατεύοντας κάποιους με  τους οποίους πιθανότατα θα διαφωνούσε. Έναν άνθρωπο ο θάνατος του οποίου θα περάσει στα ψιλά γράμματα, επειδή είναι δύσκολο να δεχθούμε πως ένας Μουσουλμάνος αστυνομικός μπορεί να προστατεύει τη Δημοκρατία, ενάντια στα υποτιθέμενα πιστεύω του και στις ιδιότητες που του προσδίδουμε.

Εγώ είμαι ο Αχμέτ.

Μουσικό Διάλειμμα #57

5 comments on “Δεν είμαι ο Σαρλί. Είμαι ο Αχμέτ.

  1. διαβασα το αρθρο σου και η εντυπωση που μου εδωσε ειναι οτι με προσφυγη στο συναισθημα και σε κλισε περι εγκληματων χριστιανικων κλπ προσπαθεις να αμνηστευσεις το κατ εξοχη αιτιο αυτου (και αλλων ων ουκ εστι αριθμος) εγκληματων του ισλαμικου φονταμενταλισμου.
    το θεμελιο της δρασης των φονταμενταλιστων ειναι η πηγη της πιστης του ισλαμ το ιερο κατ αυτους κορανι δλδ «ο αιωνιος λογος του θεου εκφρασμενος στην τελειοτερη ανθρωπινη γλωσσα, τα αραβικα».
    το κορανι χωριζει τον κοσμο στα δυο, εντελει τον πιστο «να καταδιωκει τον απιστο και να τον σκοτωνει», να θανατωνει τον αποστατη, να λιθοβολει τη μοιχο, να κοβει χερια κ ποδια των κλεφτων, κλπ
    εφ οσον ο αιωνιος λογος του θεου εντελει τα ανωτερω καλος μουσουλμανος ειναι αυτος που πρατει συμφωνα μ αυτο, κακος αυτος που τα αγνοει.
    ο αχμετ λοιπον ΔΕΝ ειναι καλος μουσουλμανος, ασχετα αν για μας στα πλαισια του δυτικου συστηματος αξιων η πραξη του ειναι αξιεπενη κλπ.
    σιγουρα υπαρχουν καλοι μουσουλμανοι, που δεν σκοτωνουν τον απιστο γειτονα τους
    (σε ποιο κρατος ομως γειτονας;;;, γιατι στα πλαισια του ισλαμ ο χριστιανος+εβραιος ειναι απλα ανεκτος ως β΄κατηγοριας πολιτης και αλλες θρησκειες απλα δε γινονται ανεκτες)
    ωστοσο οι καλοι αυτοι μουσουλμανοι απλα ΔΕΝ εφαρμοζουν αυτα που λεει το κορανι, αρα ΔΕΝ ειναι καλοι μουσουλμανοι, κι αν καποτε γινουν καλοι μουσουλμανοι, τοτε η τζιχαντ ειναι το επομενο βημα και ο λαιμο σου στοχος.
    αναφερεσαι σε χριστιανικα, πολιτικα, εγκληματα. σιγουρα εγιναν και καταδικαστηκαν κι απ αυτους που τα εκαναν (συγνωμη παπα για τις σταυροφοριες). μπορει να εγιναν στο ονομα του χριστιανισμου ομως ηταν μια παραφθορα του χριστιανισμου, ΔΕΝ ΕΝΤΕΛΟΝΤΑΙ απο τα ιερα βιβλια του χριστιανισμου αυτες οι συμπεριφορες.
    εξαλλου ο δυτικος πολιτισμος καταφερε με πολυ αιμα κ αγωνες να επιβαλει στη θρησκεια ενα πλαισιο αξιων που την περιοριζουν στα «μεταφυσικα» πλαισια και στην κοινωνικη ανθρωπιστικη δραση, κι οποσδηποτε οι θεμελιωδεις αξιες του ειναι πανω απο τη θρησκεια.
    το προβλημα με το ισλαμ και τους μουσουλμανους ειναι ακριβως αυτο.
    οτι δεν ενστερνιζονται τις θεμελιωδεις αξιες του δυτικου πολιτισμου αλλα θετουν την επιβολη του κορανιου και του δικου τους τροπου ζωης ως τον διακηρυγμενο στοχο τους.
    για να ζεις με καποιον πρεπει να μοιραζεσαι τις αξιες της ανοχης στο διαφορετικο, της ελευθεριας της εκφρασης κλπ.
    οταν λοιποω ο αλλος σου λεει καταμουτρα οτι εγω δε σεβομαι τις αξιες σου και θα επιβαλλω το δικο μου πολιτισμο στον τοπο σου εσυ τι κανεις;;; αραδιαζεις απλα θεωριες;;;
    αμα το ισλαμ σεβαστει τις θεμελιωδεις αξιες του δυτικου πολιτισμου δεν υπαρχει προβλημα, ωστοσο αυτο θα ειναι ενα αλλο ισλαμ, χωρις την υπερτατη αυθεντια του συγκεκριμενου κορανιου και του προφητη του (προτυπο ζωης για τους πιστους)
    προτυπο ζωης που παντρευτηκε ενα 6ή9χρονο κοριτσι, να η ριζα του γαμου με ανηλικα στο ισλαμ
    προτυπο ζωης που εσφαξε με τα χερια του 700 κουραισι εβραιους αιχμαλωτους, να η ριζα των αποκεφαλισμων, εξαπατησε απιστους, εκανε επιδρομες κλπ,κλπ δε συνεχιζω.
    προσπαθησα να σου δειξω την ριζα του προβληματος, σορρυ αν σου χαλαω τη σουπα.
    Antonios

    • Ο/Η Nikos P. λέει:

      Φίλε Αντώνη, σίγουρα δε μου χαλάς τη σούπα, όπως λες. Και ναι το Κοράνι προφανώς περιέχει αντιλήψεις οι οποίες ανήκουν σε προηγούμενους αιώνες. Υπάρχουν, όμως, πολλά οξύμωρα και πολλές αντιφάσεις.
      1. Υποθέτουμε ότι, όπως λες, οι μη δογματικοί μουσουλμάνοι θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα όσα τους υπαγορεύει το Κοράνι. Στο άρθρο μου εξήγησα, όμως, ότι αυτό δε συνέβη ποτέ με το Χριστιανισμό. Ποτέ δεν υπήρξε ένας σημαντικός αριθμός χριστιανών αρκετά πιστών, ώστε να έχουμε αγάπη και ειρήνη. Και οι δύο πιο φονικοί πόλεμοι της Ιστορίας έγιναν μεταξύ χριστιανών. Πως ξαφνικά, λοιπόν, περιμένεις το παγκόσμιο Τζιχάντ;
      2. Ο φονταμενταλισμός είναι επικίνδυνος σε κάθε του έκφραση. Ο αμερικανικός, δε, είναι από τους χειρότερους. Αν έχεις διαβάσει Κίσινγκερ θα καταλάβεις πόσο πιο επικίνδυνοι είναι οι συντηρητικοί Αμερικάνοι από κάθε φανατικό πυρήνα του Ισλάμ.
      3. Τη στιγμή που μιλάμε η ακροδεξιά βρίσκεται σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη. Μήπως πιστεύεις ότι είναι στο ελάχιστο καλύτεροι όλοι αυτοί από τους φανατικούς ισλαμιστές;
      4. Το πιο σημαντικό. Στον πλανήτη μας ζουν αυτή τη στιγμή 1.5 δις μουσουλμάνων. Πιστεύεις ότι η λύση είναι ποια; Να εφαρμόσουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα που θα κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει με ερασιτέχνη; Να τους περιορίσουμε σε γκέτο; Να τους απελάσουμε μαζικά; Ποια πιστεύεις ότι θα ήταν τότε η αντίδρασή τους;

  2. Aγαπητε Νικο (προσεχεις το επισημο της προσφωνησης;)
    την ουσια την προσπερνας στα μουλοχτα που λεμι κι στου χουριο μ
    eπαναληψη λοιπον: το προβλημα του υπολοιπου κοσμου με το ισλαμ βρισκεται στη ριζα του ισλαμ (κορανι, μωαμεθ) που ειναι θεμελιωδως ρατσιστικο, κατακτητικο, μισογυνικο και εγκληματικο,βαρια λεξη αλλα απηχει την αληθεια. οσο το ισλαμ αποδιδει σ αυτο το κειμενο κυρος απολυτης κ αιωνιας αληθειας και «συνταγματικου κειμενου» που διεπει τα μουσουλμανικα κρατη οι ισλαμικες κοινωνιες θα βρισκονται στην κατασταση που βλεπουμε σημερα, που προσπαθουν να αντιμετωπισουν με ορους του 600μχ τα προβληματα του 21αι.
    δυστυχως δε μπορουμε να ειμαστε αδιαφοροι γιατι ως «απιστοι» ζουμε στον οικο του πολεμου και ειμαστε υποψηφιοι προς κατακτηση οταν οι συνθηκες το επιτρεψουν,
    ετι δε «ζουν αναμεσα μας» εισρεουν στις κοινωνιες μας δημιουργουν νησιδες βαρβαροτητας και ομολογουν την προθεση να μας κατακτησουν μεσω του γενοβολήματος.και εκμεταλευομενοι ολα τα προνομοια που τους παρεχουν οι κοινωνιες μας (επιδοματα τεκνων για 5,7, 10 παιδια, που επιτρεπουν σ αυτους μια ανετη ζωη εις βαρος των κοροιδων απιστων)
    τι μελλει γενεσθαι; αδηλον το μελλον, ωστοσο αν το ισλαμ δεν περασει απο μια διαδικασια παρομοια με αυτη της αναγεννησης που επετρεψε στις δυτικες κοινωνιες να απαλλαγουν απο την υπερτατη κυριαρχια του χριστιανικου κοσμοειδωλου και της εξουσιας του κληρου, ωστε να απελευθερωθουν οι δημιουργικες δυναμεις που σημερα καταπιεζονται στυγνα (βρες μου μια ισλαμικη χωρα με πραγματικη ελευθερια εκφρασης ή δημοκρατιας) τοτε νο φιουτσερ γι αυτες τις κοινωνιες και κατ επεκταση και για τη θρησκεια του ισλαμ καθεαυτη.
    σε ενα επομενο ποστ θα σχολιάσω με τη σειρα που θετεις καποια ουσιαστικα ζητηματα
    προς το παρων εχουμε και επινικια για τις εκλογες
    Antonios

    • Ο/Η Nikos P. λέει:

      Φίλε Αντώνη,

      δεν προσπερνώ τίποτα στα μουλωχτά όπως λες, αλλά διαφωνώ κάθετα με οποιαδήποτε γενίκευση μπορεί να συμπεριλαμβάνει 1000 ανθρώπους, πόσω μάλλον 1,5 δις (ή και παραπάνω, ανάλογα με ποια εκτίμηση λαμβάνουμε υπόψη). Ο μουσουλμανικός κόσμος συμπεριλαμβάνει χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας που δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους πολιτισμικά, αλλά δεν έχουν ούτε την ίδια αντιμετώπιση προς τη θρησκεία. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το άρθρο – http://www.lifo.gr/team/apopseis/54476

  3. […] Το ίδιο και ένας από τους αστυνομικούς που σκότωσαν, ο Αχμέτ. Όπως επίσης Γάλλοι ήταν και οι δράστες της […]

Σχολιάστε