Αναδημοσιεύω ένα πολύ πικρό, αλλά και αληθινό κείμενο. Έχουμε καταντήσει να κάνουμε τους ηλικιωμένους να νιώθουν σαν βάρη της κοινωνίας και τους νέους να νιώθουν έξω από αυτή.

a/man/called/...

Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. Φύρα για το κράτος. Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει.

Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το βάλατε γινάτι να ζείτε εσείς και να ζείτε με οκτακόσια ευρώ, εσείς που ανάγκες δεν έχετε, δεν περισσεύει τίποτε για τους νέους, ένα βαρίδιο είστε».

Στα νοίκια, επί αιώνες. Όλα πέφτουν, τα νοίκια είναι σκληρά καρύδια, αντέχουν ακόμη. Έφυγε, μετά απο εικοσιπέντε χρόνια, από το προηγούμενο σπίτι γιατί ούτε ένα εικοσάρικο σκόντο δέχτηκαν να της κάνουν, να πληρώνει τουλάχιστον τη συμμετοχή της για τα χάπια της πίεσης. Μετακόμιση στα 86. Νέα ζωή αρχίζει ξανά. Για δυο μήνες ήταν σαν χαμένη στο νέο κουτί. Αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν, ήθελε το…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 703 επιπλέον λέξεις

2 comments on “

  1. Ο/Η Di Go λέει:

    ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΠΟΡΩ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ

    • Ο/Η Nikos P. λέει:

      Αυτό πια είναι η μόνη λύση. Να αλλάξει εκ βάθρων το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να αναθεωρήσουμε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι σήμερα. Μόνο έτσι θα βοηθήσουμε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s